Puheenjohtajan tervehdys

Maanantai 20.11.2023 klo 7.21

Tervehdys kaikille!

Toivottavasti moni on jo löytänyt meidän Trevon uudet kotisivut ( Trevo.fi), niitä kannattaa nimittäin seurailla. Meidän Trevon hallituksen viestintäryhmä on tehnyt suuren työn ja muokannut ne uuteen uskoon ja sivulta löytyy niin tulevat kuin menneet tapahtumat sekä yhteystiedot ja linkit helposti esimerkiksi VOL:n tai OAJ:n sivuille.

Viime viikolla (7.11.2023) oli Jussinkylän päiväkodissa yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous ja osallistujat pääsivät niin halutessaan, osallistumaan kehonhuoltotunnille; tästäkin tapahtumasta löytyy kuvia näiltä sivuilta. Lokakuussa järjestettiin Metsossa työhyvinvointiluento Hanna Savolaisen johdolla ja joitain kuvia löytyy siitäkin tapahtumasta. Maailman opettajien päivää vietettiin hotelli Rosendalissa 6.10 ja nekin dokumentoitiin näille meidän omille sivuille. Viestintäryhmä pyrkii viikoittain vinkkaamaan ja linkkaamaan ehkä juuri sinua kiinnostavista aiheista ja toki hyvät juttuaihiot kannattaa meille myös kertoa. Nyt juuri on käynnissä Ystävänkirja-tyyppinen sarja, jossa meidän hallitusväki esittäytyy.

Lokakuun lopulla osallistuin VOL- valtuustopäiville Helsinkiin. Oli mukava kuulla kuulumisia ympäri Suomea, mutta ikävää oli taas kerran todeta se meidän yhteinen huolenaihe: miten saadaan lisää päteviä opettajia kentälle? Vakalain avaaminen myös puhututti ja työssäjaksaminen kuului monen puheesta. Toisaalta myös halutaan nostaa tämän työn hyviä puolia esiin, jotta vetovoima ja pitovoima säilyisi.

OAJ:n puheenjohtaja Katariina Murto pääsi osallistumaan meidän valtuustoomme ja referoin tähän hänen puhettaan. OAJ katsoo, että opetusalan arvostuksen säilyttäminen on tärkeää, opettajien työ on merkityksellistä ja kauaskantoista, varhaiskasvatuksesta korkeakouluihin saakka. Opetuksen laatua pitää jatkossakin ylläpitää.

Murto kertoi myös, että sopimuskautta 2025 on aloitettava pohtimaan jo nyt, vaikka menneillään olevaa kautta on vielä aika paljon jäljellä. Hän korosti myös sitä, että työsopimusvapauden ylläpito on tärkeää, yksi ala ei esim voi määritellä muiden alojen sopimuksia eikä liitossa katsota hyvällä esim aikuisopintotukeen koskemista. Opetusalan ihmiset kouluttavat itseään paljon ja se on ollut yksi tae siitä, että koulutus on ollut korkealaatuista ja innostavaa.

Katariina Murto puhui myös OAJ:n strategiasta; miksi liittoon kuuluminen on tärkeää, mitä se antaa ja mitä kohden OAJ menee. Lopuksi hän kertoi, että meneillään on jäsenpalvelujen kehittämistyö. Nytkin vielä moni asia tökkii, kun jäsen hakee liiton sivulta tietoa tai jäsenmuutosten päivittämiset eivät ole onnistuneet.

Puheensa lopussa hän toivoi näkevänsä mahdollisimman monta jäsentä OAJ 50 – juhlakonserteissa eri puolilla maata. Ja niinhän tapahtuikin eilen (18.11.2023) Tampere-talossa, kun sali täyttyi Ellinooraa kuulemaan tulevista opettajista. Mikä huikea tunnelma ja fiilis! Opettajat osaavat todellakin pitää hauskaa ja todettakoon sekin, että opettajat osaa myös laulaa…

Itse en kovin hääppöinen laulaja ole, mutta silti taas pian lauletaan: joululaulut ja sävelet soikoon ja tuokoon iloa ja miksei rauhaakin niin kovin levottomaan maailmaan. Toivonkin teille kaikille lukijoille mitä mukavinta loppuvuotta, jaksamista tärkeään työhömme ja rauhaisaa joulunaikaa!

 

terv Katajamäen Minna

Kommentoi kirjoitusta.